Ліга Радіоаматовів Волині

Код нашого банера:

<a href="http://lrv.net.ua"><img src="http://lrv.net.ua/images/lrv-baner.gif" alt="Ліга Радіоаматорів Волині"></a>

Адреса для листування:
а/с 5, м. Ковель, Волинська обл., 45008
Адмін:  ut1pg(at)lrv.net.ua

Круглий стіл: ведучий UR4PWL op. Микола
Щонеділі на 3,605 MHz о 08:30 укр.
Постійно на УКХ - 145,400 MHz

Весняна Першість України на УКХ
Вівторок, 20 квітня 2021, 19:47

Змагання проводяться під егідою Мінмолодьспорту, та громадською організацією Ліга Радіоаматорів України одночасно з першими та другими субрегіональними змаганнями IARU R1.
До участі в змаганнях запрошуються всі радіоаматори, що мають дійсні дозволи згідно використовуваних частот. Участь АРС в категорії Мulti може бути тільки з дотриманням вимог МОЗ по запобіганню захворюваності COVID-19.

Змагання проводяться на місцях в два тури та різні дати за календарем:
Перший тур: в перший повний вікенд березня з 14:00 UTC суботи до 13:59 UTC неділі. (в 2021 році 6 - 7 березня).
Другий тур: в перший повний вікенд травня з 14:00 UTC суботи до 13:59 UTC неділі (в 2021 році 1 - 2 травня).

Види модуляції: CW, SSB, FM
Діапазони: 144 МГц та вище*

:: КАТЕГОРІЇ УЧАСНИКІВ ::

Категорія Single (SOMB один оператор MIX ) - станції з одним оператором без допомоги інших осіб в проведенні зв’язків, допускається наявність не більше одного сигналу в будь-який момент часу на використовуваних діапазонах.

Категорія Multi (MOMB багато операторів MIX ) - колектив учасників, допускається наявність не більше одного сигналу на кожному з використовуваних діапазонів в будь-який момент часу.

В категоріях Single (SOMB), та Multi (MOMB) виконується окремий залік для радіоаматорів України за зв’язки в межах України.

:: КОНТРОЛЬНІ НОМЕРИ ::

Контрольні номери складаються з RST або RS та порядкового номеру зв'язку починаючи з 001 та шестизначного умовного позначення місця розташування радіостанції ( QRA - loc ) . Наприклад: 599 006 KО50FJ або 59 008 KN67QV

Нумерація зв’язків роздільна по діапазонам.
Змішані зв’язки не зараховуються.

:: РАДІОЗВ’ЯЗКИ ::

До заліку приймаються радіозв'язки, проведені з використанням всіх видів    проходження на УКХ, за винятком зв'язків через активні ретранслятори та EME.

Забороняється проведення радіозв'язків в змаганнях на приймально-передавальних частотах ретрансляторів.

Радіозв'язки з кореспондентами, що знаходяться на рухомих об'єктах ( наземному, повітряному і водному транспорті ), не зараховуються.

Під час змагань в кожному турі зараховується один радіозв'язок з одним кореспондентом на кожному діапазоні незалежно від виду випромінювання.

Учасники можуть знаходитись в місцях постійного розташування ( вдома, на дачі, на даху будівель), або в польових умовах ( на вершині гори, височини, на відкритій місцевості і т.д.).
Все обладнання станції ( передавачі, приймачі та антени, та інше) повинні бути розташовані в межах єдиного кола діаметром не більше 500 метрів.

На всіх діапазонах очки за зв'язки нараховуються з розрахунку 1 очко за 1 км. відстані до кореспондента, при цьому кількість очок дорівнюватиме цілій частині відстані, яка обчислюється між центрами малих квадратів QTH - loc станцій плюс км. Обчислення відстаней здійснюється за допомогою сферичного рівняння геометрії ( Noordwijkerhout. 1987).
За повторні зв'язки очки не нараховуються. Виняток, якщо попередній зв'язок на діапазоні не підтвердився з якихось причин.

Використання скедів дозволено. Спосіб призначення скедів не регламентується.
Передача контрольних номерів поза межами ефіру заборонена.
 
Передача в ефірі часу зв’язку та його уточнення поза межами ефіру заборонено.

Часом проведення зв'язку вважається момент його закінчення, в звітах вказується в UTС.
Забороняється self - spotting.

:: ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ТА ПІДРАХУНОК РЕЗУЛЬТАТУ ::

За результат приймається сума очок, набраних учасником на кожному з діапазонів. Результатом учасника за сумою двох турів, вважається сума очок набраних в кожному турі за умови обов'язкової участі в двох турах.

Абсолютний Переможец (володарі Кубка VHF/SHF), та призери в багатодіапазонному заліку (144 МГц та вище*) за 2 тури визначаються по загальній сумі очок на кожному діапазоні (144+432+НВЧ).

Переможець (володар Кубка VHF) UA, та призери в багатодіапазонному заліку (144/432) за 2 тури визначаються по загальній сумі очок на кожному діапазоні (144+432).

Категорія Phone: (SOMB вид випромінювання тільки Phone) – АРС в загальному заліку з одним оператором без допомоги інших осіб в проведенні зв’язків під час змагань, допускається наявність не більше одного сигналу в будь-який момент часу на використовуваних діапазонах.

Категорія 6 HOURS: Станції з однієї позиції, з будь-яким числом операторів та які працюють згідно з 6 годинним правилом. Сегмент часу 6 годин може бути поділено максимум на 2 періоди. Час першої QSO починає стартовий час першого періоду. За роботою в 2 періодах, пауза між двома періодами повинна бути не менше 2 годин.
Перший розрив між QSO в 2 години та більше між двома послідовними QSO означає сегмент паузи. Очки нараховуються тільки за QSO в спільному 6 годинному сегменті часу.

Категорії НВЧ (SHF): SOMB  та MOMB ( при підведенні підсумків очки, набрані учасниками, на діапазонах 5,6 ГГц та вище складаються у загальний результат на НВЧ 5,6+10+24 та вище). У разі, якщо для заліку категорій SOMB чи MOMB недостатньо учасників (менше 4-х) для підведення підсумків, організатори можуть об’єднати категорії SHF SOMB та MOMB в одну.  

Категорія FOREIGN (SO/MO MB) - усі іноземні станції.

Додатково виконується залік для радіоаматорів України в залікових категоріях встановлених Фондом.
Переможці при наявності спонсорів (радіоаматорський призовий ФОНД) нагороджуються в кожній заліковій категорії, встановленій Фондом (FM і т.д).

:: НАГОРОДИ ::

Учасники, що посіли призові місця в кожному турі в категоріях Single - SOMB , Multi - MOMB нагороджуються дипломами відповідних ступенів.

Учасники обох турів в категоріях Single SOMB, і Multi MOMB, в загальному та UA заліку, що посіли перше місце за сумою очок в двох турах нагороджуються Кубками в кожній заліковій категорії.

Учасники обох турів в категоріях Phone і 6 HOURS, що посіли перше місце за сумою роботи в двох турах з усіма учасниками нагороджуються плакетками.

Переможці за два тури по кожному діапазону в загальному заліку SO нагороджуються дипломами, а при наявності спонсорів нагороджуються плакетками.

Переможці в категорії НВЧ (усі  діапазони SHF) нагороджуються плакетками.

Іноземні учасники приймаються до заліку, якщо в їх звіті є хоча б один підтверджений зв'язок з українським учасником.

Іноземні учасники, що посіли призові місця в кожному турі, нагороджуються дипломами відповідних ступенів.

Іноземний учасник (команда), що посів перше місце за сумою роботи в двох турах, при наявності спонсорів нагороджується плакеткою переможця "Весняна Першість України з радіозв'язку на УКХ".

В категоріях підсумки підводяться, якщо в заліку є не менше 4-х учасників.

Нагороди можуть бути замінені організаторами змагань, чи спонсорами, і відрізнятись від вказаних в Положенні.
•    Якщо учасник виграв Кубок зразу у декількох категоріях, то він нагороджується одним Кубком в найбільш престижній категорії.


:: МНОЖНИК ::

Діапазон 144  МГц  х 1; діапазон 432 МГц х 2; діапазон 5,6 ГГц х 3; діапазон 10 ГГц х 5; діапазон 24 ГГц та вище х 50;

:: ЗВІТИ ::

Кожен учасник або команда, незалежно від кількості проведених радіозв'язків, складає звіт окремо за кожний діапазон. Звіт складається в електронному вигляді в стандарті REG1TEST (EDI).
В титульній частині звіту обов'язково повинні бути : позивний, прізвище ім’я та по батькові, рік народження, розряд, QRA - локатор, заявлена категорія, електронна адреса - латинський алфавіт. У разі відсутності цієї інформації ГСК може перевести АРС в чеклог. А при потраплянні АРС в призери нагородження може не відбутися.

Висилка звіту рівносильна завіреної декларації в дотриманні Положення про змагання, національного Регламенту аматорського радіозв’язку та Правил змагань з радіоспорту.

При наявності в звіті систематичної помилки рішення залишається за ГСК.

:: АДРЕСА ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗВІТУ ::

Звіти про участь необхідно завантажувати на електронний суддівський сервер – робот: http://www.opencontest.org/

Відповідно до рекомендацій ( літ.1 , п.5.3.10 ) , звіти завантажені на вказаний в Положенні робот - сервер надсилаються національним УКХ - Контест менеджером суддівській колегії УКХ змагань IARU R1.

:: ТЕРМІН ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗВІТУ ::

Звіти повинні бути завантажені на web сервер - робот не пізніше другого понеділка до 13:59 UTC - (в 2021 р це 15 березня, та 10 травня) після закінчення кожного туру змагань. Протягом терміну прийому, допускається повторне завантаження звітів, при цьому в залік приймається останній.

:: ДОЗВОЛЕНІ КОРЕСПОНДЕНТИ ::

До участі в змаганнях запрошуються всі радіоаматори 1 району IARU , які мають дозвіл на використання аматорських діапазонів від 144 МГц та вище.

Всі учасники повинні суворо дотримуватися принципів HAM SPIRIT , духу змагань та вимог Адміністрації зв'язку своєї країни.

В змаганнях беруть участь оператори індивідуальних АРС, та команди колективних АРС до складу яких входить 2-3 оператори.

Залік радіозв'язків проводиться відповідно до рекомендацій і правил УКХ змагань 1 - го району IARU .

Радіозв'язок не зараховується обом кореспондентам, якщо різниця в часі проведення зв'язку більше ніж 5 хвилин, або є невідповідність позивних, чи контрольного номера у звіті.

:: КОМЕНТАРІ ::

Публікація результатів змагань та додаткова інформація на сайті ГО ЛРУ та УКХ Комітету ЛРУ
http://www.uarl.org.ua/
http://www.vhf-uarl.org/   та   http://www.opencontest.org/

:: УМОВИ ДИСКВАЛІФІКАЦІЇ ::

Підведення підсумків здійснюється УКХ Комітетом ЛРУ, з використанням звітів по обміну з радіоаматорськими організаціями інших країн IARU R1 , серверів - колекторів , стежить за дотриманням УКХ частотного плану IARU R1 і принципів "fair play ", залучає експертів для моніторингу та системного аналізу.

Учасники, які порушили частотний план IARU R1, регламент аматорського радіозв'язку, Правила змагань з радіоспорту, чи сфальсифікували результати ( приписки , формування "груп підтримки" лідерів, робота декількох операторів в категорії Single і інш. ) дискваліфікуються. Дані про таких учасників передаються до суддівської колегії УКХ змагань IARU R1.


Головний cуддя змагань: СНК  Д.М.Згода (UT5EO)
Суддя змагань: СНК Д.П.Згода (UT0EO)
Секретар змагань: СНК С. В. Майборода (UT5UGW)

 

Вітаємо іменинників!

03.03.1965 UT4PP Геннадiй Лебедев
05.03.2003 US1PAN Валерій Охманюк
06.03.1975 UT0PR Павло Добровольський
09.03.1960 UR3PF Григорiй Бомчук
11.03.1988 UR3PCM Андрій Зубчук
15.03.1978 UT3PA Богдан Божик
15.03.1971 UT5PQ Олег Гаган
19.03.1988 UT1PG Володимир Кисельов
20.03.2000 UR3PTT Любомир Добровольський
21.03.1982 UR3PFW Микола Тюхта
25.03.1974 UR3PEZ Микола Мякота
28.03.2006 US1PAA Арсеній Прокопюк

WEB SDR

Радіоаматори Волині